Blijft mijn postadres hetzelfde?

Ja, alle plaatsnamen behouden hun naam. Alleen de gemeentenamen veranderen in Westerkwartier. Woon je nu bijvoorbeeld in de plaats Leek in de gemeente Leek, dan blijft je postadres en woonplaats Leek.

Wat merk ik van de fusie?

Een herindeling is vooral een bestuurlijke en organisatorische verandering. Door met elkaar samen te gaan, ontstaat een sterkere gemeente die beter in staat is de gemeentelijke diensten te leveren. Ook wordt de gemeente een krachtige partner voor maatschappelijke instellingen, ondernemers en andere overheden. Uitgangspunt is dat inwoners zo min mogelijk last en zo veel mogelijk […]

Wat zijn voor mij de voordelen van de...

Er zijn zeker voordelen voor de inwoners, denk bijvoorbeeld aan een betere kwaliteit van de dienstverlening en van het bestuur.

Wordt de afstand tot de burger groter...

In het door de gemeenteraden aangenomen Herindelingsontwerp staat dat de nieuwe gemeente ‘dichtbij’ inwoners wil zijn. Bereikbaarheid, persoonlijk contact en nabije dienstverlening staan voor de nieuwe gemeente centraal. Over de invulling hiervan wordt nagedacht met onder andere dorpsverenigingen.

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter