Middag

Garnwerd, Feerwerd en Ezinge: van Winsum naar Westerkwartier

Als de Tweede en Eerste Kamer ermee instemmen, gaat het gebied Middag op 1 januari 2019 over van de gemeente Winsum naar de nieuwe gemeente Westerkwartier. Het gaat dan over het gebied met de dorpen Garnwerd, Feerwerd en Ezinge. Vanaf 1 januari 2019 hoort Middag bij dezelfde gemeente als de huidige gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn: Westerkwartier.

Geïnformeerd

Natuurlijk wordt u, als inwoner van het gebied, geïnformeerd over en betrokken bij de veranderingen. Dat is een van de belangrijkste punten: dat u als inwoner of ondernemer van het gebied weet wat er voor u verandert. Voor de overdracht van het gebied Middag stelden de gemeenten een projectgroep samen, die ervoor zorgt dat de overgang van de gemeente Winsum naar de gemeente Westerkwartier zorgvuldig gebeurt. Een stuurgroep, met daarin vertegenwoordigers vanuit de colleges van Westerkwartier en Het Hogeland, ziet op het proces toe.

Bijeenkomst

Eind november overlegde de stuurgroep met de dorpsverenigingen van Garnwerd, Ezinge en Feerwerd. Daarbij is afgesproken dat er in februari of maart een bijeenkomst voor alle inwoners van het gebied komt. Hierover volgt later meer informatie en een uitnodiging. Ook op andere manieren houden de gemeenten u de komende periode zo goed mogelijk op de hoogte van wat de verandering op 1 januari 2019 voor u betekent.

Meer informatie vindt u op www.winsum.nl/middaghumsterland en www.herindeling.westerkwartier.nl

Aanmelden nieuwsbrief

*

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter