Middag

Garnwerd, Feerwerd en Ezinge: van Winsum naar Westerkwartier

Nadat de Tweede Kamer al akkoord is gegaan en als de Eerste Kamer binnenkort een positief besluit heeft genomen, gaat het gebied Middag op 1 januari 2019 over van de gemeente Winsum naar de nieuwe gemeente Westerkwartier. Het gaat dan over het gebied met de dorpen Garnwerd, Feerwerd en Ezinge. Vanaf 1 januari 2019 hoort Middag bij dezelfde gemeente als de huidige gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn: Westerkwartier.

Geïnformeerd

Natuurlijk wordt u, als inwoner van het gebied, geïnformeerd over en betrokken bij de veranderingen. Dat is een van de belangrijkste punten: dat u als inwoner of ondernemer van het gebied weet wat er voor u verandert. Voor de overdracht van het gebied Middag stelden de gemeenten een projectgroep samen, die ervoor zorgt dat de overgang van de gemeente Winsum naar de gemeente Westerkwartier zorgvuldig gebeurt. Een stuurgroep, met daarin vertegenwoordigers vanuit de colleges van Westerkwartier en Het Hogeland, ziet op het proces toe.

Bijeenkomst

In overleg met de dorpsverenigingen van Garnwerd, Ezinge en Feerwerd wordt een bijeenkomst voor alle inwoners in het gebied georganiseerd. Op donderdag 28 juni 2018 om 19.30 uur is iedereen welkom in de Doorrit van Café Hammingh in Garnwerd. De burgemeesters Rinus Michels (Winsum) en Henk Kosmeijer (Marum) geven een toelichting op de komende herindeling. Daarna is er een informatiemarkt, waar u meer te weten kunt komen over de onderwerpen Wonen & woonomgeving, Dienstverlening, Evenementen en vergunningen, Recreatie, sport & cultuur en Zorg, welzijn & onderwijs. U kunt in gesprek gaan met medewerkers van de verschillende gemeenten, die u graag nader informeren. Maar zij willen ook graag weten welke vragen er bij de inwoners leven en waaraan speciale aandacht moet worden geschonken.

Lees meer over 28 juni

Meer informatie vindt u op www.winsum.nl/middaghumsterland en www.herindeling.westerkwartier.nl

Aanmelden nieuwsbrief

*

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter