Huisstijl

Oproep: Ontwerp de huisstijl voor de nieuwe gemeente Westerkwartier!

Per 1 januari 2019 ontstaat gemeente Westerkwartier door herindeling van gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. De nieuwe gemeente wil Dichtbij, Nuchter en Ambitieus zijn en zoekt een huisstijl die hierbij past. Wij zoeken ontwerpbureaus die enthousiast worden van deze opdracht en zelf ook Dichtbij, Nuchter en Ambitieus zijn!

De opdracht
Ontwikkel voor 1 mei 2018 een huisstijl – logo, kleuren, vormen, lettertypen – voor de gemeente Westerkwartier geïnspireerd door de doelen en intenties van het Herindelingsadvies. De huisstijl voldoet aan de visie en praktische eisen die de gemeente stelt. Een interactief huisstijlhandboek is onderdeel van de opdracht. Ook vragen wij de lanceringscampagne op te zetten. De opdracht is als bijlage hieronder opgenomen.

Wie gaat het maken?
Uit de binnengekomen reacties selecteren wij vijf bureaus, die wij uitnodigen voor een oriënterend gesprek. Voorafgaand aan het gesprek ontvangen we graag een offerte. In het gesprek willen we een indruk krijgen van jullie kwaliteit (portfolio), capaciteit en werkwijze. Vervolgens selecteren we twee bureaus die wij vragen een aantal logo’s uit te werken. Uiteindelijk kiezen we één bureau. Drie ontwerpen van dat bureau leggen we voor aan onze inwoners. Door middel van een verkiezing kunnen zij invloed uitoefenen op het uiteindelijke huisstijlontwerp.

Belangstelling?
Heb je belangstelling voor deze opdracht? Vul dan de documenten Bijlage A  Aanmeldingsformulier en Bijlage B Referentieprojecten in en stuur deze voor 27 oktober 10.00 uur naar huisstijl@westerkwartier.nl. Deze documenten zijn hieronder als bijlagen opgenomen.

Nota van inlichtingen
In de nota van inlichtingen (nvi) geven wij antwoord op de ingezonden vragen.

Oriënterende gesprekken
De oriënterende gesprekken vinden plaats op vrijdagochtend 3 november 2017.

Bijlagen:

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter