Goudsmid Roger Veldman vervaardigt ambtsketen gemeente Westerkwartier

Roger Veldman, goudsmid-ontwerper uit Ezinge, gaat de ambtsketen voor de gemeente Westerkwartier vervaardigen. De beoordelingscommissie was vanwege het unieke en creatieve ontwerp unaniem in hun keuze voor Roger Veldman. De ambtsketen is voor de eerste vergadering van de nieuwe gemeenteraad van het Westerkwartier, 2 januari 2019, gereed.

Proces

Eerder dit jaar is een oproep gedaan voor het ontwerpen en vervaardigen van de nieuwe ambtsketen. Uit ruim dertig aanmeldingen is een selectie gemaakt, waarna drie smeden hun ontwerp mochten presenteren voor de beoordelingscommissie. Veldman is zeer vereerd met deze opdracht: “met het motto van het herindelingsproces, met elkaar, kracht van binnenuit, past de keuze voor mijn ontwerp, een goudsmid-ontwerper, die woont en werkt in de nieuwe gemeente. Ik ben blij en trots een tastbare en blijvende bijdrage te mogen leveren aan de nieuwe gemeente Westerkwartier.”

Ook de gemeente is tevreden met de keuze voor deze smid en zijn ontwerp. Burgemeester Hoekstra, voorzitter van de stuurgroep Herindeling Westerkwartier: “Door de keuze van dit ontwerp krijgt de gemeente Westerkwartier een uniek ambtsketen die zoals het nu lijkt geen gelijke in het land zal hebben.”

Gemeentewapen

De procedure voor het gemeentewapen van de nieuwe gemeente Westerkwartier loopt nog. Het nieuwe wapen wordt uiteindelijk, naast het Rijkswapen, verwerkt op de penning aan de nieuwe ambtsketen.

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter