Online stemhulp voor verkiezingen Westerkwartier

Kiezers in het Westerkwartier kunnen online stemhulp krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Inwoners mogen op 21 november 2018 naar de stembus om de nieuwe gemeenteraad te kiezen. Per 1 januari 2019 gaan de gemeenten Grootegast, Leek, Marum, Zuidhorn en een deel van Winsum samen.

Met de stemhulp zien kiezers welke politieke partijen het meest met hun eigen standpunten overeenkomen. De partijen hebben zelf de stellingen gekozen en hun positie bepaald. Bij elke stelling is een toelichting per partij te lezen. In opdracht van de Westerkwartiergemeenten heeft Citisens de stem-hulp gemaakt.

Partijen

De partijen die meedoen in het Westerkwartier zijn 50PLUS, CDA, ChristenUnie, D66, GroenLinks, PvdA, Sterk Westerkwartier, VVD en VZ Westerkwartier.

Stembureaus

Inwoners mogen hun stem uitbrengen in ieder stembureau binnen de nieuwe gemeente Westerkwartier. Een lijst met stembureaus en meer verkiezingsinformatie is te vinden op de verkiezingspagina.

De stemhulp is te vinden op https://westerkwartier.mijnstem.nl.

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter