Vacature: Medewerker systeemveiligheid

Het ICT bureau Westerkwartier is op zoek naar een enthousiaste en ervaren Medewerker systeemveiligheid, tijdelijk tot 1 januari 2019 voor 36 uur per week.

Als medewerker systeemveiligheid speel je bij het waarborgen van de integriteit, vertrouwelijkheid en beschikbaarheid van informatie van de gemeente een belangrijke rol. IT bedreigingen kunnen veel impact hebben. Het is dan ook van belang dat je als geen ander begrijpt wat het belang is van het ontwerpen, implementeren en uitvoeren van beveiligingsmaatregelen en –werkzaamheden.

De functie
Het uitvoeren van (beveiligings)updates op besturingssystemen en hardware.
Het implementeren en uitvoeren van hardeningsrichtlijnen en –werkzaamheden.
Het uitvoeren van impactanalyses, prioriteren en daarover adviseren.
Het geven van advies over technische informatiebeveiliging in relatie tot het informatiebeveiligingsbeleid.
Het ontwerpen, opstellen en implementeren van processen aangaande informatieveiligheid en in relatie tot de System Development Life Cycle (SDLC).
Gevraagd en ongevraagd advies geven aan de Functionaris Informatieveiligheid.
Op aanvraag rapporteren aan de Functionaris Informatieveiligheid.

Plaats in de organisatie
Je komt te werken op het ICT bureau Grootegast. Zij faciliteren de ICT voorzieningen voor de vier Westerkwartier gemeenten. Je werkt samen met de coördinator ICT en de Functionaris Informatieveiligheid. Je legt binnen de eigen afdeling verantwoording af.

Jouw kwaliteiten
Je beschikt minimaal over HBO/WO werk- en denkniveau. Je hebt kennis van de actuele stand van zaken en mogelijkheden van ICT (besturingssystemen, netwerken, standaarden, ontwikkel- en beheermethoden). Daarnaast heb je kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging en risicoanalyse.
Je bent minimaal 4 jaar werkzaam in de IT en hebt affiniteit met information security en je bent bereid om je te specialiseren in IT security. Ook heb je kennis van de BIG en/of ISO 27001/2.

Ons aanbod
De functieschaal is niveau 9 en bedraagt vooralsnog maximaal € 3.805,- bruto per maand. De gemeente Grootegast zit op dit moment in een herindelingstraject, waarbij per
1 januari 2019 de gemeente Westerkwartier gaat ontstaan. De vacature is daarom eerst tot
1 januari 2019.

Meer informatie
Wil je meer informatie over de functie, neem dan contact op met Frits Moorlag, (afdelingshoofd Publieke Dienstverlening), tel.nr. 06 53408742. Heb je vragen over de procedure neem dan contact op met Stella Kuper (P&O adviseur), tel.nr. 0594-508711.

De procedure
Jouw motivatiebrief met CV kun je voor 28 juni versturen naar sollicitatie@westerkwartier.nl.

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter