Stuurgroep “Middag” gaat inwoners bij herindeling betrekken

Op 1 januari 2019 worden de gemeenten Grootegast, Marum, Leek en Zuidhorn samengevoegd tot de nieuwe gemeente Westerkwartier. Ook een deel van de huidige gemeente Winsum wordt aan deze gemeente toegevoegd, globaal het grondgebied van de voormalige gemeente Ezinge.

Voor de begeleiding van de overgang van dit gebied naar de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier is een speciale stuurgroep in het leven geroepen: de stuurgroep “Middag”. Deze stuurgroep geeft de komende anderhalf jaar sturing aan het proces om de samenvoeging van de gebieden zo soepel mogelijk te laten verlopen. Binnenkort brengt de stuurgroep een bezoek aan de verenigingen van dorpsbelangen van Ezinge, Feerwerd en Garnwerd. Dan worden ook afspraken gemaakt over de wijze waarop de inwoners van het gebied zo goed mogelijk bij de ontwikkelingen in het Westerkwartier kunnen worden betrokken.

De stuurgroep bestaat uit:

Rinus Michels, burgemeester Winsum
Henk Kosmeijer, burgemeester Marum
Mariëtte de Visser, wethouder De Marne
Sjabbo Smedes, wethouder Grootegast
Frank Wiertz, gemeentesecretaris Winsum
Eric Paré, gemeentesecretaris Grootegast

Tot 1 januari 2019 blijft de gemeente Winsum overigens het eerste aanspreekpunt voor inwoners uit het gebied.

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter