Installatie waarnemend burgemeester Greetje de Vries-Leggedoor

Woensdag 18 oktober aanstaande tijdens de buitengewone raadsvergadering vindt de installatie plaats van Greetje de Vries-Leggedoor (CDA) als waarnemend burgemeester van de gemeente Zuidhorn. De waarneming geldt tot de gemeentelijke herindeling van de vier gemeenten in het Westerkwartier is voltooid.

Waarnemer
Op 29 juni 2017 is burgemeester Bert Swart na een kort ziekbed overleden. Commissaris van de Koning René Paas heeft in overleg met de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Zuidhorn besloten een waarnemer te benoemen.

Greetje de Vries
Greetje de Vries – Leggedoor is vanaf 2007 lid van de Eerste Kamer van de Staten-Generaal. Zij is een ervaren bestuurder. Ze is lid geweest van het dagelijks bestuur Waterschap Hunze en Aa’s (2005-2009), lid van de Gedeputeerde Staten Drenthe (1999-2003), lid van de Provinciale Staten Drenthe (1991-2005) en fractievoorzitter van de gemeenteraad van Borger (1987-1991).

Greetje de Vries-Leggedoor over haar benoeming: “Alhoewel het overlijden van Bert Swart de verdrietige aanleiding vormde, ben ik blij met mijn benoeming en dankbaar voor het vertrouwen. Ik zal met hoofd en hart proberen het goede voor Zuidhorn en haar inwoners te doen. Niet alleen, maar samen.”

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter