Tweede gratis cursus: Politiek Bewust & Politiek Actief

Geïnteresseerd in de lokale politiek in het Westerkwartier? Eind dit jaar start naar verwachting een tweede ronde van de gratis cursus Politiek Bewust & Politiek Actief. De eerste ronde begon deze week en is een enorm succes: er ontstond snel een wachtlijst voor de cursus. De Raadsgroep Herindeling besloot daarom gisteravond om een tweede cursus de organiseren. Daar zijn nog enkele plaatsen voor beschikbaar.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen in het Westerkwartier die meer wil weten over hoe de gemeente en de politiek werkt en er misschien zelfs over nadenkt om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. De cursus Politiek Actief is bijvoorbeeld interessant voor mensen die actief zijn in organisaties en verenigingen die met het gemeentebestuur te maken hebben. Ook voor mensen die weleens denken aan een raadslidmaatschap (volgende verkiezingen vinden plaats in november 2018) is dit een kans om kennis te maken met het raadswerk.

Hoe ziet de cursus eruit?

De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten, die afwisselend plaatsvinden in de gemeentehuizen van Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Elke bijeenkomst heeft een ander thema. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten. Naast het vergroten van kennis over de politiek in het algemeen en de gemeentelijke politiek, versterken deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren en lobbyen bij de gemeente. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders om ervaringen uit de praktijk te horen.

Data

De cursussen vinden plaats op de volgende dinsdagen, ongeveer tussen 19.00 en 22.00 uur:
7 november (Marum)
14 november (Zuidhorn)
21 november (Leek)
28 november (Zuidhorn)
12 december (Marum)
Verder is er nog een raadsvergadering op 18, 19 of 20 december. De locaties zijn nog onder voorbehoud.

Opgeven

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de tweede serie van de cursus “Politiek bewust, Politiek actief”. We maken voor het overschot van aanmeldingen een reservelijst. Mochten er nog mensen afvallen dan kan hun plaats door iemand van de reservelijst worden gevuld. Het kan dus zijn dat we niet iedereen kunnen plaatsen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Martje Mulder. Stuur daarvoor een e-mail naar m.mulder@zuidhorn.nl, met daarin uw naam, telefoonnummer, e-mailadres en een korte motivatie.

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter