Online burgerpanel van start

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn zijn deze maand gestart met een burgerpanel waarbij inwoners online kunnen meedenken over de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier: www.westerkwartierpanel.nl. Inmiddels hebben zich al 339 inwoners ingeschreven voor dit panel.

Deelnemers

In het voorjaar is onder deelnemers aan de enquête over de herindeling de belangstelling gepeild om deel te nemen aan het WesterkwartierPanel. Ruim 1000 inwoners gaven aan dit te willen. Zij hebben een mail ontvangen om zich eenmalig te registeren als deelnemer. Begin volgend jaar start het panel met een eerste onderzoek.

De vier gemeenten zetten enkele keren per jaar een vragenlijst uit, waarbij zij het panel vragen hun mening te geven over diverse onderwerpen die de inwoners en de nieuwe gemeente aangaan. De vragen kunnen gaan over bijvoorbeeld dienstverlening, ruimtelijke ontwikkeling en/of sociaal-maatschappelijke zaken.

Aanmelden

De gemeenten nodigen inwoners van het Westerkwartier uit via het panel mee te denken over de nieuwe gemeente. Aanmelden kan via www.westerkwartierpanel.nl. Deelnemers kunnen de vragenlijsten via mobiele telefoon, tablet, laptop en pc invullen.

Privacy

Door het WesterkwartierPanel onder te brengen bij het onafhankelijke onderzoeksbureau Enigma Research wordt de privacy van de inwoners, die deelnemen aan het panel gewaarborgd.

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter