Volksraadpleging Middag-Humsterland

Op 20 oktober start een volksraadpleging in Nationaal Landschap Middag-Humsterland. Vanaf die dag mogen alle inwoners boven de achttien jaar aangeven bij welke gemeente ze na de herindeling willen horen. Zij kunnen tot 6 november online of via de post stemmen. Vorige week zijn de gemeenteraden van Zuidhorn en Winsum hiermee akkoord gegaan.

Nu ligt het landschap Middag-Humsterland nog in twee gemeenten, Zuidhorn en Winsum. De aanstaande gemeente herindelingen in 2019 bieden een kans om het gebied weer tot één gemeente te laten behoren. De gemeente Zuidhorn gaat na 2019 op in het Westerkwartier, de gemeente Winsum gaat op in het Hoogeland (werknaam).

De eerste vraag die gesteld wordt aan de inwoners is: vindt u dat Middag-Humsterland in één gemeente moet liggen? De tweede vraag die inwoners moeten beantwoorden is: in welke van gemeente moet dan uw dorp liggen?

De uitslag van de volksraadpleging is niet bindend. Het blijft aan de gemeenteraden van Winsum en Zuidhorn om een definitief standpunt te bepalen over de toekomst van het Middag-Humsterland.

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter