Procesbegeleider herindelingstraject

De colleges van de vier gemeenten in het Westerkwartier hebben de heer Han Hiemstra van adviesbureau Leeuwendaal aangetrokken als procesbegeleider voor het herindelingstraject. De aanstelling is voor 1 tot 2 dagen per week tot in ieder geval de benoeming van een beoogd gemeentesecretaris/kwartiermaker.

Werkzaamheden
De werkzaamheden van de procesbegeleider bestaan uit het opstarten, begeleiden en deels vormgeven van het herindelingsproces en het bewaken van het tijdspad. Hij treedt op als adviseur/sparringpartner voor de secretarissen, burgemeesters, griffiers en leden van de raadsgroep. Hij biedt ondersteuning bij de voorbereiding van het herindelingsadvies en -ontwerp. Hij draagt er zorg voor dat partijen goed samen werken en gezamenlijk op het juiste moment het gewenste resultaat leveren. Daarnaast stuurt hij aan op consensus in de te nemen besluiten. De procesbegeleider vervult een sturende en verbindende rol tussen de verschillende betrokkenen in het herindelingsproces.

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn fuseren op 1 januari 2019 tot één gemeente.

E-mail updates

Ontvang een update als een nieuw artikel op deze website wordt geplaatst.
Facebook
Twitter